Konserten Together For A Better Day på Avicii Arena den 6 december!

Tim Bergling Foundation presenterar en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa på Avicii Arena 6 december

I en tid när självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga och hälften av 15-åringarna uppger att de mår psykiskt dåligt behövs nationell samling.

Together For A Better Day på Avicii Arena är en musikalisk manifestation för ungas psykiska hälsa,  men också en hyllning till Aviciis musikaliska arv.

Konserten 2021 blev en stor succé och den 6 december är det dags igen, den här gången med artister som Yung Lean, Cherrie, Jireel, ADAAM, Thomas Stenström, Daniela Rathana, Cleo, Hurula, brittiska stjärnskottet Griff samt amerikanske bluegrasstjärnan tillika ”Hey Brother”-rösten Dan Tyminski. Kvällen leds av Jelassi och Ayan Ahmed.

Artisterna ackompanjeras av storband och en symfoniorkester. Fler namn och hemliga gästspel tillkommer.

Nytt för i år är att det släpps ungdomsbiljetter från 195 kronor för alla under 25 år.

- Varje vecka tar tre unga människor under 25 år sitt liv i Sverige.

- Hälften av 15-åringarna uppger att de mår psykiskt dåligt.

- Barn skjuter och skjuts runtom i landet.

- 15 procent av eleverna som slutar grundskolan saknar gymnasiebehörighet.

"Så här kan det helt enkelt inte fortsätta. Vi på Tim Bergling Foundation vill ge unga hopp och framtidstro, och vi såg att vår förra konsert verkligen gjorde skillnad. Den är därför en viktig  pusselbit i vårt arbete för ungas psykiska hälsa.”, säger stiftelsens grundare Klas Bergling.

För att bryta stigmat med mental ohälsa bland unga människor och åstadkomma en förändring arrangeras 6 december Together For A Better Day. Denna musikaliska manifestation är uppkallad efter Avicii-låten ”For A Better Day" och arrangeras av Tim Bergling Foundation, som Aviciis föräldrar grundade efter hans bortgång 2018.

For A Better Day är även namnet på ett initiativ som handlar om att samla in ungas idéer, tankar, erfarenheter och konkreta förslag på vad de behöver för en bättre framtid. Resultatet av denna insamling lämnas varje år över till statsministern.

Medverkar vid konserten på Avicii Arena den 6 december gör en dynamisk och varierad uppställning av artister som täcker allt ifrån klassisk musik till hiphop, från country och pop till R&B och Avicii-tolkningar. Flera unika artistmöten, exklusiva uppträdanden och framträdanden av såväl etablerade stjärnor som mindre kända talanger är att vänta. Hittills klara är Yung Lean, Cherrie, Jireel, ADAAM, Thomas Stenström, Daniela Rathana, Cleo, Hurula, amerikanske bluegrasstjärnan Dan Tyminski, medlem i flerfaldigt Grammy-prisade Alison Krauss & Union Station men också samarbetspartner till Avicii i superhiten ”Hey Brother”, och brittiska stjärnskottet Griff som har varit förband till Coldplay och Dua Lipa och vunnit Rising Star-utmärkelsen vid Brit Awards.

Fler namn och en hemlig artist tillkommer. Kvällen leds av rapartisten och skådespelaren Jelassi och skådespelaren Ayan Ahmed, känd från Snabba cash.

Together For A Better Day 2021 blev en stor succé med artister som Håkan Hellström, Zara Larsson, Miriam Bryant, A36, Ane Brun och Kungliga Filharmonikerna på scen. Klippen från galan samlade miljontals visningar på sociala medier.  

Nytt för i år är att det släpps ungdomsbiljetter till specialpris för alla under 25 år.

Biljettpris från 195 - 295 kronor  

För mer information, se www.aviciiarena.se

Om Tim Bergling Foundation:
Grundades till minne av Tim "Avicii" Bergling som tog sitt liv 20 april 2018. Stiftelsen arbetar med att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga. I slutet av 2020 startade stiftelsen projektet For A Better Day, uppkallat efter en Avicii-låt. Initiativet handlar om att samla in ungas idéer, tankar, erfarenheter och konkreta förslag på vad de behöver för en bättre morgondag. Resultatet av insamlingen lämnas varje år över till statsministern. Svaren ligger också till grund för stiftelsens arbete mot psykisk ohälsa. I och med att Ericsson Globe 2021 bytte namn till Avicii Arena blev byggnaden också en hubb för arbetet med ungas psykiska hälsa.

Klas Bergling

Chairman