Foundation

October 21, 2022

Tillsammans spelar vi för en bättre morgondag!

Under hela 2022 har Tim Bergling Foundation arbetat tillsammans med FC Rosengård för att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga. Detta har gjorts bland annat med utbildningsinsatser, paneldiskussioner och workshops kring psykisk hälsa, både i sin egen verksamhet och externt.

Fredagen den 14:e oktober spelar FC Rosengård för en bättre morgondag – For A Better Day. Iklädda ett exklusivt matchställ, framtaget tillsammans med Tim Bergling Foundation, vill FC Rosengård sätta fokus på psykisk hälsa under matchen mot Eskilstuna United.

-Vi ser att psykisk ohälsa har blivit allt vanligare hos våra unga och i samhället i stort. Samarbetet med Tim Bergling Foundation är vi oerhört stolta över och tillsammans hoppas vi kunna skapa förändring på riktigt. Något vi jobbar mycket med är att öppna upp till dialog och bryta stigmatiseringen. Nu hoppas vi att så många som möjligt engagerar sig i frågan, säger FC Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard.

Från FC Rosengårds ungdomsspelare kommer citaten som prydertröjan och de berättar på vilket sätt fotbollen får ungdomarna att må bra.Citaten går att läsa på fem olika språk inuti siffrorna på ryggen och Aviciis välkända play-symbol. På detta sätt vill klubben lyfta fotbollen som ett kraftfullt verktyg för att skapa förändring och något som bidrar till såväl psykisk som fysisk hälsa. De unika matchtröjorna kommer efter matchen att auktioneras ut. Intäkterna går till FC Rosengård och Tim Bergling Foundations fortsatta arbete med psykisk hälsa.

– Man känner alltid en stor stolthet över att spela i FC Rosengårds-tröjan, men just den härmatchen kommer vi känna oss extra stolta över att representera klubben och allt arbete som görs utanför fotbollsplanen. För mig har fotbollen alltid betytt mycket och varit min frizon, så det är fint att få bära en tröja med ord från ungdomar som känner likadant, säger Olivia Schough.

Tim Berling Foundation står som matchvärdar och kommer finnas på plats på Malmö IP för att berätta om samarbetet med FC Rosengård.

– Vi är imponerade av FC Rosengårds starka sociala engagemang som kommer från hjärtat.Genom vårt samarbete har vi nått ut med viktig kunskap till många unga och det vill vi fortsätta med. Vi är också stolta över att FC Rosengårds spelare är så fantastiska ambassadörer för vårt gemensamma budskap, säger Klas Bergling.

Tillsammans spelar vi för en bättre morgondag.

#ForABetterDay

Klas Bergling

Chairman