Foundation

Tim Bergling Foundation tar plats i Almedalen 2024!

För första gången någonsin tar stiftelsen plats i Almedalen!

För första gången någonsin tar Tim Bergling Foundation plats i Almedalen tillsammans med rutinerade Sveriges Elevkårer och Sveriges Elevråd. Gör dig redo för den 27 juni då vi bjuder in till en dag fylld av inspiration och meningsfulla samtal om ungas psykiska hälsa.

Kl. 12.00-13.00 - Livepodd: Hopp och framtidstro i en otrygg värld
Vi bjuder på lunch och Gute glass!
Att växa upp i en orolig tid påverkar barn och unga negativt. Världen är i gungning och det är inte konstigt att många unga känner en uppgivenhet inför framtiden. De senaste tre åren har ungas syn på samhällsutvecklingen försämrats och nära hälften ser mörkt på samhällets framtid.

Under den här livepodden som vi genomför tillsammans med Ångestpodden och spännande gäster som exempelvis Socialminister Jakob Forssmed och Barnombudsmannen Juno Blom, vill vi diskutera existensiell hälsa och framtidstro. Vad säger psykologisk forskning om lycka och meningen med livet? Och hur kan man som ung stå stark och öka sitt välbefinnande trots en otrygg värld?

Kl. 15.00-16.00 - Presskonferens: En skola för lärande och prestation istället för ångest och depression
Skolan är en central plats där livet pågår för våra ungdomar varje dag. Men allt fler unga upplever skolan som en plats som skapar oro, stress, press, ångest och otrygghet. För att fler ska prioritera ungas välmående behöver samhället bättre kunskap och verktyg. Under presskonferensen presenterar vi vår helt nya rapport "Det enda jag tänker på är stress och skola". Rapporten bygger på både en kvantitativ och kvalitativ undersökning bland elever på högstadiet och gymnasiet, och tar upp frågor om ungas psykiska hälsa i skolan. Tillsammans med representanter från bland annat SKR, politiken och Sveriges Lärare kommer vi under presskonferensen att diskutera frågor kopplat till ämnen från rapporten.

Kl. 16.00-18.00 - Efterföljande mingel där samtalet om ungas psykiska hälsa fortsätter
Vi bjuder på god alkoholfri dryck, Gute glass, tilltugg och stämningsfull musik.

Adress: Tage Cervins Gata 3, Visby
Arrangemangen görs i samarbete med det lokala eventföretaget Hansa Event. 

Sprid gärna vidare i ditt nätverk!

Läs mer om våra arrangemang och medverkande i Almedalenprogrammet.

Varmt välkommen

Klas Bergling

Chairman