Studios For A Better Day

Tim Bergling Foundation bygger musikstudios där unga behöver det som mest.

Vid den första manifestation av Together For A Better Day i Avicii Arena, den 1 december 2021, tillkännagav Tim Bergling Foundation en av sina största satsningar där stiftelsen bygger musikstudios runt om i Sverige där unga behöver det som mest - en satsning i sann Avicii anda.

Först klar var studion i House of Tensta 2022 och 2024 invigdes den andra studion i Umeå. Målet är att skapa minst 10 studios runt om i landet. Projektet samarbetar med olika aktörer för att skapa trygga miljöer där ungdomar mellan 13 och 25 år kan utforska sin kreativitet och stärka sitt välmående genom musiken. Strävan är även att inkludera metoder kopplade till känslor och välmående i studiorna för att ytterligare stödja ungdomarnas utveckling.  
– Genom att kroka arm vill Tim Bergling Foundation göra skillnad på riktigt. Målsättningen är att få fler unga att må bättre och att ’tända en gnista’, i syfte att bryta loopen av psykisk ohälsa i tid, säger Klas Bergling, pappa till Tim och grundare av stiftelsen, i ett pressmeddelande.

Initiativet till Studios For A Better Day grundar sig i insikter från boken "For a Better Day", där det framkom att ungdomar önskar sig fysiska platser där de kan vara kreativa, utvecklas genom musiken, träffa nya vänner och bli sedda av trygga vuxna.  

Studios For A Better Day-initiativet stödjs av vår partner OBOS.
- För unga människor kan musik göra stor skillnad  i livet och för välmåendet. Forskningsstudier visar hur musik påverkar våra kroppar, hjärnor och känslor. Den har en ”botande” effekt, skänker glädje och inte minst skapar den relationer och formar ens identitet. För OBOS är det självklart att vi vill vara med och bidra till allt detta positiva, säger Christian Alehagen, chef varumärke och samhällsansvar på OBOS i ett pressmeddelande.

Varje studio är designade av Jens Eklund, som även designade Tim "Aviciis" studio i Los Angeles.  Nedan kan du se ett inslag från House of Tensta i Stockholm och vilken påverkan studion har på ungdomarna där: